Update: verkleurd water in Zelzate opgelost

12/09/2024

Update van 1/10/2024

Sinds de werken van 24 september is het drinkwaternet weer genormaliseerd. De voorbije dagen hebben we geen meldingen van verkleurd water meer ontvangen. Bovendien bevestigen de labo-resultaten dat de kwaliteit van het drinkwater gegarandeerd blijft.

Om een herval te voorkomen, blijven we nog enige tijd de spoelacties uitvoeren.


 

Update van 23/9/2024

Op 24 september voeren wij werken uit waardoor de stroomrichting van het water opnieuw op bepaalde plaatsen zal omkeren. Dit kan aanleiding geven tot het opwoelen van ijzersediment in de gietijzeren leidingen. Dit fenomeen kan een troebele kleur van het water veroorzaken.

Onze diensten spoelen op verschillende plaatsen in het drinkwaternet om het bruine water zoveel mogelijk te voorkomen.

Mensen die toch last ondervinden van verkleurd water raden wij aan om een spoelactie bij ons aan te vragen via het nummer 078 35 35 88 en voorlopig geen wasmachine te gebruiken.


 

Update van 17/9/2024

Het effect van verkleurd water doet zich momenteel niet meer voor. Sinds 9 september hebben we geen meldingen meer ontvangen. Bovendien tonen de labo-resultaten aan dat de drinkwaterkwaliteit gegarandeerd blijft.

Om een herval te voorkomen zullen we de spoelacties nog even aanhouden.


 

Bericht van 12/9/2024

Het drinkwater in Zelzate komt normaal gezien van het waterreservoir in Kluizen. Momenteel voert De Watergroep werken uit aan dit reservoir en om deze werken mogelijk te maken, is de voeding vanuit het reservoir verminderd. Daarom voorzien wij Zelzate via andere leidingen van drinkwater.

Als gevolg daarvan is de stroomrichting van het water op bepaalde plaatsen omgekeerd in het distributienet van Zelzate. Bij oudere gietijzeren leidingen kan dit aanleiding geven tot het opwoelen van ijzersediment uit die leidingen. Dit fenomeen kan een troebele kleur van het water veroorzaken.

Onze diensten spoelen op verschillende plaatsen in het drinkwaternet om het bruine water te verhelpen. Dit verkleurde water is van drinkwaterkwaliteit en houdt geen gevaar in voor de volksgezondheid. Wij begrijpen uiteraard wel dat dit comforthinder met zich meebrengt en vervelend is voor de getroffen klanten.

Mensen die last ondervinden van verkleurd water raden wij aan om een spoelactie bij ons aan te vragen via het nummer 078 35 35 88 en voorlopig geen wasmachine te gebruiken.

Hou onze website zeker in de gaten voor eventuele updates over deze situatie.

Questions fréquemment posées

Vous n'avez pas trouvé ce que vous cherchiez?